Didology

Night and Day

Een reactie plaatsen

Vandaag begon de voorverkoop voor de concerten van U2 in Amsterdam. Deze concerten zijn vast al uitverkocht. U2 is niet vies van het spelen van covers, vooral live. Dus wie weet straks ook in Amsterdam.

Tijdens het lezen over de concerten van U2 speelde mijn cd-speler het nummer Night and Day uitgevoerd door Billie Holiday en gelijk kwam U2 in gedachten voorbij. U2 heeft namelijk een prachtige cover van Night en Day gemaakt voor het Red Hot + Blue project.

u2-zo-7-okt-2018-om-2000u-ziggo-dome-amsterdam

Het origineel is van de Amerikaanse componist Cole Porter voor de musical Gay Divorce uit 1932 met Fred Astaire. Luister hier naar zijn versie. Een mooie subtiele uitvoering met een lang instrumentaal intro.

Frank Sinatra heeft het nummer tijdens zijn carrière verschillende keren in de studio opgenomen. Hij onderkende de kwaliteit van het nummer. De uitbundige bigbandversie van Night and Day uit 1957 is hier te beluisteren. Heerlijk die blazers en strijkpartijen!

U2 is in 1990 doorgegaan met het verbouwen van het origineel. Zij hebben er een flinke elektronische saus over heen gegoten en met succes. Luister hier en bekijk de video van Duitse filmmaker Wim Wenders. Het bleek achteraf de voorbode te zijn voor het nieuwe bandgeluid van U2 op hun klassieke album Achtung Baby van een jaar later. Ze spelen vast een paar nummers van dit album straks in Amsterdam.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s