Didology

Zombie

Een reactie plaatsen

In het nieuws lees je de laatste jaren veel over terroristische (zelfmoord)aanslagen waarbij doden vallen. Dit zijn vaak onschuldige mensen die niets met het conflict te maken hebben.

Deze conflicten vinden overal op de wereld plaats. Ook dichter bij huis dan wij ons vaak realiseren. Zo ook het conflict in Noord-Ierland tussen de katholieken en de protestanten. Een bloedige strijd waarbij veel slachtoffers vielen waaronder ook kinderen.

file-20180102-26151-zcr3hq

U2 zong over het conflict in het nummer Sunday Bloody Sunday. The Cranberries deden dat in 1994 in het aangrijpende nummer Zombie. Het gaat over de bomaanslagen in Warrington met als gevolg de dood van twee kinderen. Kijk en luister hier.

Onlangs is de zangeres en tekstschrijfster van het nummer Zombie, Dolores O’Riordan, plotseling overleden. Een paar jaar voor haar overlijden speelde Amos Lee tijdens een concert in New York een schitterende ‘kale’ versie van Zombie. Kijk en luister hier. Deze versie is een passend eerbetoon aan een vrouw met een prachtige (zang)stem.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s