Didology

Zwanenzang

Een reactie plaatsen

Muzikanten gaan ook met pensioen. Dat klinkt misschien raar, maar het vele touren is een flinke inspanning. Paul Simon heeft dit jaar zijn afscheidstournee aangekondigd. Simon zegt dat het continue reizen en het gemis van zijn vrouw en familie hem zwaar valt. Ik kan het me voorstellen.

Het nummer Slip Slidin’ Away is één van zijn klassiekers. De tekst is prachtig. Lees hier een uitleg. Ik wist niet dat het nummer alleen ooit op een verzamelaar is uitgekomen.

In het najaar speelt een Amerikaanse folkband Over the Rhine weer in Nederland. De locatie is prachtig, namelijk de doopsgezinde kerk in Middelburg. Zij hebben ooit samen met een andere Amerikaanse band, The Lone Bellow, hun versie van Slip Slidin’ Away uitgevoerd. Ik vind het een prachtige samenzang geïnspireerd door de zwanenzang van Paul Simon.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s