Didology

Koninginnedag

1 reactie

Dag iedereen,

Het spookte al een tijdje door mijn hoofd. Een blog schrijven over mijn grootste hobby. MUZIEK! De volgende stap was daadwerkelijk beginnen. Als eerste heb ik via facebook aan mensen gevraagd om mee te denken voor een toepasselijke naam voor de blog. Er waren twee goede suggesties, namelijk Didodraaitdoor en Didology. De laatste is het geworden, omdat ik de eerste blog een te hoog ‘DWDD’/”Matthijs’-gehalte vond hebben…

Didology schrijf je op z’n Engels, maar spreek je uit op z’n Nederlands. Dus Didologie. Dat betekent overigens niet dat al mijn blogs zeer logisch zullen zijn. Muziek is vaak ook niet logisch. Het is voor een belangrijk deel gevoel.

Gisteren was het Koningsdag. Ik heb er niets van mee gekregen. Een klein protest tegen de afschaffing van Konininginnedag, omdat ik nu niet meer vrij ben op mijn verjaardag 😉 Inmiddels ben ik eigenlijk wel blij met de afschaffing. Waarom?

jazz

30 April blijkt sinds 2011 door UNESCO te zijn uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jazz. De VN-organisatie organiseert ieder jaar op 30 april een Internationale Dag van de Jazz.  Jazz staat voor vrijheid, solidariteit, wederzijdse hulp en de basiswaarden van de mensheid, aldus Unesco. De bedoeling is om de internationale gemeenschap en vooral de jeugd kennis te laten maken met de universele waarden van de muziek.

Als ik moet kiezen tussen Koninginnedag en jazz dan weet ik het wel… 🙂 Dit promotiefilmpje op Youtube legt het allemaal uit.

Tot de volgende keer!

Dido

Advertentie

One thought on “Koninginnedag

  1. Leuk……nadat jij mijn blog over mijn camino hebt gevolgd….volg ik nu jouw blog. Over muziek nog wel. Net als jij ben ik dol op muziek. Hoewel onze smaak zeer uiteen loopt. Ik ga er vast iets leuks van opsteken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s