Didology

Uitmelksyndroom

Een reactie plaatsen

Hoi iedereen,

Mijn goede vriend Pim heeft er een prachtig woord voor, namelijk uitmelksyndroom. Waar heeft Pim het nu over? Nou over dit…

Immersion-box

Dit is de Immersion boxset van het fameuze album The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd uit 1973 (45 miljoen exemplaren verkocht). In 2011 werd het album opnieuw uitgebracht door de platenmaatschappij EMI en in een nieuw jasje. Dit jasje hield het navolgende in.

Op de eerste disc (een cd) staat een in 2011 geremasterde versie van de plaat en op de tweede disc (cd) prijkt een live-versie van de plaat uit 1974 (onuitgebracht en geremasterd). De derde disc is een dvd die enkel audio bevat en bestaat uit de 5.1 Surround Mix (uit 2003) in een hogere en een lagere resolutie (dat is dus twee keer dezelfde mix…), verder de geremasterde mix die ook op de eerste cd staat en de quadrofonische mix uit 1973 (ook in twee resoluties). Voor wie de tel kwijt is: op deze dvd staat dus vijf keer dezelfde plaat. Disc 4 is ook een dvd, maar nu met beeldmateriaal. Daarop de films die gebruikt werden bij concerten in die tijd, een paar live-opnamen en verder een documentaire. De vijfde disc is er dan weer een Blu-ray-geval met opnieuw de 5.1 Surround Mix (die we dus al twee keer gehad hebben), de originele stereomix uit 1973 en hetzelfde visueel materiaal als op disc 4… Op de laatste disc (de derde cd) staan dan de zaken die de echte die-hard fans misschien missen: een vroege onuitgegeven albummix door Alan Parsons die echt afwijkt van de latere versie, een aantal onuitgebrachte live-versies van songs en een paar demo’s waaronder de oerversie van ‘Money’ door Roger Waters. Om het pakket te vervolledigen is er ook nog visueel materiaal waaronder de schetsen en ontwerpen van hoesontwerper Storm Thorgerson, een fotoboek door Jill Furmanovsky, replica’s van tickets en backstage passen enz…

box_davidbowie-stationtostation-boxset

Pim noemt dit dus het uitmelksyndroom. Anderen noemen het oude wijn in nieuwe zakken. Wat een cadeau lijkt, is niets anders dan een marketing truc of de stuiptrekkingen van een industrie.

Fijn weekeinde!

Groeten,

Dido

P.S. De boxen zijn wel erg mooi verpakt. Nog een afbeelding dan om het af te leren 😉

box_bandontherun

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s