Didology

Vrede

Een reactie plaatsen

Hoi iedereen,

Het zijn onrustige tijden. Het kan dan ook geen kwaad om eens stil te staan bij de vrede waarin wij leven. Muzikanten zijn zich vaak bewust van vrede en dragen de boodschap van vrede via het vredesteken geregeld uit.

512px-Peace_symbol.svg

Waarom ziet het vredesteken er uit zoals het er uit ziet? Het vredesteken werd in 1958 ontworpen door Gerald Holtom, een Britse ontwerper en kunstenaar. Hij deed dit in opdracht van de vredesbeweging die een campagne voerde voor ontwapening van kernwapens.  Het symbool is afgeleid van de “Semaphore Flag Signalling System”. De verticale streep is “D” voor “Disarmament” en de twee schuine strepen naar beide zijden zijn “N” voor “Nuclear”, “U” voor “Unilateral.”

In de muziek kom je het vredesteken dus ook tegen. Het gebeurt op een kleine manier, maar ook met grote gebaren. De Britse band Portishead stond vorig jaar op het fameuze Glastonbury festival en speelden daar een weergaloze versie van hun nummer Machine Gun. De muziek is niet gezellig (wel erg mooi vind ik) en de beelden vertellen een boodschap. Tegen het einde van het nummer komt alles samen. Kijk hier maar naar de beelden.

Portishead

Fijn weekeinde!

Ciao,

Dido

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s