Didology

Bram

Een reactie plaatsen

Hoi iedereen,

Bram is deze week al weer 10 jaar dood. Hij werd 57 jaar en stierf als gevolg van een hartstilstand. Bram Vermeulen is niet vergeten. Hij zal tevreden zijn. Ooit schreef hij in Testament:

Als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is maar een lichaam dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

En als ik dood ga, treur maar niet
ik ben niet echt weg moet je weten
het is de heimwee die ik achterliet,
dood ben ik pas als jij dat bent vergeten.

En als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is het verlangen dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij dat bent vergeten
dood ben ik pas als jij me bent vergeten.

Mijn vader overleed vorige week een jaar geleden. Ook voor hem geldt hetgeen Bram ooit schreef.

230px-Bramvermeulen675

Ik had ooit het geluk om Bram live te zien spelen (bedankt Joppe!). Pas later besefte ik mij wie hij was. Zanger, componist, cabaretier, volleyballer en kunstschilder. Veel moois heeft hij achtergelaten. Prachtig, ontroerend en diepgaand vind ik het nummer Boven op de berg. Lees en luister hier over en naar dit nummer. Groots!

Eén van zijn meest bekende nummers is De Steen. Het nummer is veel gecoverd. Eén van die covers werd gedraaid op de crematie van vader. Het was toch niet zo mooi als het origineel. Het origineel is onverslaanbaar. Luister naar deze prachtige live-versie. Muziek en tekst zijn volmaakt 🙂

Ciao,

Dido

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s