Didology

Chilly

Een reactie plaatsen

Hoi iedereen,

Björk heeft een nieuwe plaat uit. The Notwist komen naar Doornroosje. Ik luister de nieuwe plaat van Anouar Brahem die de titel Souvenance heeft meegekregen. Het is maandag en zoveel mooie muziek! Zoveel om over te schrijven.

Het weer is herfstachtig en af en toe is het winter. Een mooie benaming voor dit weer is Chilly. Ik denk dan gelijk weer muzikaal en herinner me Chilly Gonzales. Gonzales studeerde jazzpiano aan Concordia University in Montréal en begon daar met popmuziek maken en werkte samen met onder andere Feist.

chilly-gonzales-300x199

Deze man heeft de muziektheorie goed onder knie hoor. Zo goed dat onze oosterburen hem gestrikt hebben om popklassiekers voor ons te ontleden. Zoiets kan je de man wel laten doen. Drake, Queen, Lykki Li, Taylor Swift, etc. Niemand ontkomt aan zijn scherpe analyse.

Zijn mooiste analyse voor mij is die van Get Lucky van Daft Punk. Eerst even snel hier het origineel kijken en luisteren en daarna zijn analyse. Heerlijk! 🙂

Veel plezier.

Ciao,

Dido

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s