Didology

Georganiseerde anarchie

Een reactie plaatsen

Beste lezer,

Dit is een lofzang. Dit is reclame. Dit is muziek. Dit is mooi. Dit is georganiseerde anarchie. Deze laatste term is ooit door de bandleider, Robert Fripp, gebruikt om de muziek van zijn band te beschrijven. Het is prachtig. Het is altijd anders. Het is kunst!

King Crimson, koning misdaad, is weer tot leven gebracht. Ontstaan in 1969 heeft dit muzikale beest al vele gedaanten gehad. Verschillende bezettingen, verschillende stijlen, maar het is en blijft King Crimson. Niet alles wat de groep ooit heeft uitgebracht is geweldig, maar als het goed is dan… dan is het schoonheid. 😀

De laatste keer dat de groep een volledig optreden gaf in Nederland was in 1996. Ik was er bij. In september komt de groep opnieuw. Hopelijk is het het wachten waard. Het concertkaartje kostte €82,-. Mijn duurste kaartje voor een concert van een band ooit.

KCDe nieuwste bezetting is een opzienbarende. Drie drummers, twee gitaristen (eentje zingt), een bassist en een saxofonist/dwarsfluitspeler/etc. Bijzondere is dat de drie drummers voor op het podium zitten. Typisch de eigenzinnigheid van King Crimson.

Nieuwsgierig geworden naar King Crimson. Spotify, iTunes en dergelijke kan worden vergeten. De band doet daar niet aan. Het commentaar van de band (in het Engels) was duidelijk: ‘King Crimson frontman Robert Fripp has been a vocal critic of the amounts that artists signed to labels are paid for their music – and has not acceded to putting any music on them, nor on services such as iTunes.’ Op naar de ‘ouderwetse’ platenzaak en vraag welke plaat zij de beste vinden. 🙂

Fijn (muzikaal) weekeinde.

Dido

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s