Didology

1 + 1 = 4

Een reactie plaatsen

Soms heb je van die concerten waar 1+1 geen 2 of 3 is, maar 4! Vorige maand vond in Den Bosch het muziekfestival November Music plaats.

November Music is een jaarlijks terugkerend internationaal festival op het gebied van actuele muziek dat wordt gehouden op verschillende locaties in Den Bosch onder het motto ‘muziek van nu door de makers van nu’.

Het vijfdaagse muziekfestival presenteert gecomponeerde muziek, jazz en improvisatie, nieuwe wereldmuziek, geluidsinstallaties, hedendaagse opera, elektronica, muziektheater en genre-overstijgende muziekproducties.

Op vrijdag 11 november 2016 programmeerde het festival Colours of Improvisation met bijzondere samenwerkingsverbanden en muzikanten die opereren op het snijvlak van jazz en wereldmuziek.

yuri

De Nederlandse tenorsaxofonist Yuri Honing neemt met zijn akoestische kwartet een heel eigen plaats in het Nederlandse jazzlandschap in. Hoewel Honing een enorme viruoos is, kiest hij er juist voor om de onderbuik van zijn luisteraars binnen te dringen met traag voortkruipende, donkere melodieën gebracht met een diepe sound.

De Noorse trompettist Mathias Eick groeide de laatste jaren uit tot een van de meest prominente Europese jazzmuzikanten op ECM Records. Zijn langgerekte, ruimtelijke lijnen lijken voorbestemd voor de muziek van het Yuri Honing Quartet waar ook Wolfert Brederode (piano), Joost Lijbaart (drums) en Guli Gudmundsson (bas) deel van uitmaken.

Tijdens November Music ontmoetten de musici elkaar voor het eerst. Het fantastische optreden is hier integraal te beluisteren. Een gouden combinatie van 1+1 = 4.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s