Didology

Doorstart

1 reactie

Mijn muzikale liefde is nog steeds aanwezig. Altijd interesse in muziek. Een leven zonder Spotify is bijna niet meer voor te stellen. Maar het internet biedt meer! YouTube is muzikaal ook erg interessant. Tijd daarom voor een nieuw initiatief. Didology laat je prachtige muziek zien en luisteren via YouTube.

Veel muzikanten vinden het erg leuk vinden om ook covers te maken. Deze covers verschijnen niet op albums en zijn dan ook niet te luisteren op Spotify. Toch zijn veel covers de moeite waard. De komende tijd maak je kennis met prachtige covers.

De eerste cover is van het nummer Fragile van Sting. Het nummer is 30 jaar oud en tijdloos met een mooie (helaas nog steeds actuele) tekst. Een nummer over geweld en de kwetsbaarheid van het leven in het licht van terrorisme, pistolen en kogels. Kijk en luister hier naar het origineel.

Stop at the Mohegan Sun Arena in Uncasville, Conn.

Sting draait sinds eind jaren 70 mee in de muziekwereld. Hij werd dit jaar terecht geëerd met de prestigieuze Polar muziekprijs. Tijdens de uitreiking zongen onder andere Gregory Porter en Annie Lennox. Zij speelde een prachtige versie van Fragile. Kijk, luister en geniet van deze versie hier. Let vooral op de verbazing en ontroering bij Sting.

Waarom vinden muzikanten het leuk om covers te maken? Reacties zijn van harte welkom. ‘Covertips’ overigens ook 🙂

 

Advertentie

One thought on “Doorstart

  1. ik hoef je uiteraard niet over With A Little Help From My Friends te tippen, maar het blijft geweldig hoe anders Joe Cocker’s versie is, vergeleken met het origineel. Zelfs de maat is anders… hij gaat van een leuk 4/4 maats popliedje naar een 3/4 maats wals die verrassend genoeg rockt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s