Didology

Kippenvel

Een reactie plaatsen

De openingszin bij een versierpoging is cruciaal net als de openingszin van een liedje. Een echte liedjessmid verstaat het vak van tekstschrijver en begrijpt de belangrijke rol van de openingszin. Tom Petty was zo’n liedjessmid. Dit jaar is hij plotseling overleden en hij wordt gemist.

Petty heeft prachtige liedjes nagelaten met klassieke openingszinnen. Het liedje Free Fallin’ heeft bijvoorbeeld als opening: ‘She’s a good girl / Loves her mama / Loves Jesus / And America too’. Zoveel beeld in die paar woorden.

Het liedje Walls is misschien minder bekend maar heeft ook een klassieke openingszin, namelijk ‘Some days are diamonds, some days are rocks’. Prachtig! De videoclip bij het liedje is kleurrijk.

InkedTom Petty_LI

Nadat Tom Petty was overleden, speelden veel artiesten covers van zijn liedjes. Eén van de mooiste covers kwam van Josh Ritter. Ook hij is een geweldige liedjessmid. In de studio van het NOS radioprogramma Met het oog op morgen speelde hij in 2.30 minuut een ‘kale’ versie van Walls. Kippenvel. Kijk hier voor zijn uitvoering.

Op zondagavond 3 december a.s. speelt Josh Ritter met zijn band in Doornroosje. Wie weet speelt hij Walls en zorgt hij opnieuw voor kippenvel.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s