Didology

Heroes

Een reactie plaatsen

Op 10 januari a.s. is het twee jaar geleden dat David Bowie overleed. Bowie heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de populaire muziek sinds eind jaren 60. Eén van zijn klassieke nummers is Heroes uit 1977 opgenomen in de beroemde Hansa studios in Berlijn.

Het is nummer is vele malen gecoverd. Ik heb zelfs meegemaakt dat het nummer de opening was van het avondfeest van een bruiloft 🙂 Dit jaar moest ik er weer aan denken toen ik met Monique langs de Berlijnse muur liep. Het gedrag van de mensheid kent rare uitspattingen.

david-bowie_2449256a-xlarge

Bowie speelde het nummer 15 jaar geleden live in Berlijn in een licht afwijkende versie. Kijk en luister hier. De gitarist op het origineel is Robert Fripp van King Crimson. Als eerbetoon (1977-2017) speelde zijn band een strakke versie.  Kijk en luister hier.

Toch hou ik het meest van een cover als deze flink afwijkt van het origineel. Het nummer je eigen maken als artiest is voor mij de uitdaging. Peter Gabriël slaag hier glansrijk in! Kijk en luister hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s