Didology

West Side Story

Een reactie plaatsen

Afgelopen dinsdag werd mijn moeder 72 jaar. Een van haar favoriete films is de West Side Story van 1961. De soundtrack met de muziek van Leonard Bernstein is werkelijk schitterend. Een aantal nummers raken mij iedere keer weer.

Een van die nummers is Something’s Coming. Dat was eerst niet zo. Het nummer was mij op de soundtrack niet opgevallen. Luister en kijk hier naar het origineel.

thumb_620x349_210376

Een cover trok mijn aandacht. De cover is van Yes en is flinke verbouwing van het nummer. Ik kwam het nummer in 1991 tegen op een boxset (YesYears) van Yes en vond het gelijk een weergaloos nummer. Het nummer vliegt alle kanten op! Pas later leerde ik dat het een cover was waarbij ik al het origineel al in huis had. Op YouTube kwam ik een recent geplaatste live versie uit 1969 tegen. Geniet hier 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s