Didology

Byrd

Een reactie plaatsen

Dag iedereen,

Byrd. Donald Byrd. Wie zeg je nu misschien? Nou, ik zeg je Donald Byrd! Byrd speelde met vele grootheden uit de jazz. Hij begon zijn carrière bij Art Blakey’s Jazz Messengers in de jaren 50. Hij speelde later met grootheden als John Coltrane, Sonny Rollins, Thelonious Monk en Herbie Hancock.

Hoe kom ik nou bij hem terecht? De laatste tijd koop ik weer veel cd’s #verslaving. Bij de Waaghals in Nijmegen verkopen ze ook tweedehands cd’s. Heerlijk in de bakken neuzen 🙂 Een paar weken geleden heb ik in mijn pauze op werk zijn plaat Fuego gekocht. Een heerlijke jazzplaat die ik vaag kende op mp3. Op cd ben ik de plaat gaan waarderen.

Fuego

Nu had ik afgelopen donderdag een borrel met mijn frisbeeclub in café De Hemel. Ik was te vroeg en welke winkel zit dichtbij het café in de buurt? Juist ja, de Waaghals. Ik weer neuzen in de bakken.

Tot mijn stomme verbazing kwam ik weer een plaat van Byrd tegen. Dit maal A New Perspective. Een album dat fantastisch is. Byrd mixt een gospelkoor met jazz en het resultaat is top! Plus een coole hoes 🙂

A New Perspective

Pas vandaag kwam ik er achter dat ik in een paar weken tijd twee albums van Byrd heb aangeschaft. Conclusie: ik ga me verder verdiepen in het werk van deze man.

Groeten,

Dido

P.S. De cd’s in Lille kostten €32,- 😉

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s