Didology

Om de Oude Wereldzee

Een reactie plaatsen

Hoi iedereen,

Ook televisie kan prachtige muziek opleveren. De afgelopen weken was op zondagavond rond de klok van kwart over acht de documentaireserie Om de Oude Wereldzee te zien. Voor deze serie maakte historicus George Harinck een reis om de Middellandse Zee in de voetsporen van Abraham Kuyper. Kuyper staat in de belangstelling, want ook de documentaireserie De IJzeren Eeuw wijdde recent een aflevering aan deze bijzondere man uit Maassluis (ook mijn geboorteplaats).

De muziek bij deze serie is gemaakt door Tony Overwater. Hij heeft voor dit project verschillende muzikanten bij elkaar gebracht. Het levert prachtige wereldmuziek op. Om de verbinding te kunnen maken tussen de gereformeerde achtergrond van Kuyper en de oriëntaalse wereld waarin hij tijdens zijn reis terecht kwam, heeft Tony Overwater uit diverse muzikale bronnen getapt. Door musici uit verschillende culturen en stijlen samen te brengen, is een unieke vorm ontstaan waarbij bijvoorbeeld het gereformeerde harmonium samenspeelt met de Arabische luit.

Tony OverwaterIk heb inmiddels de cd in huis en vind de muziek geweldig. Je hebt de beelden niet nodig om de muziek te waarderen. Nieuwsgierig geworden? Begrijpelijk 🙂 Je kunt hier een nummer luisteren. Geniet er van!

Tot de volgende keer.

Ciao,

Dido

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s