Didology

Immigranten

Een reactie plaatsen

Twee weken geleden was ik met Monique naar het New Fall festival in Düsseldorf. Wij gingen speciaal voor het concert van Glen Hansard. Hij verzorgde een uitstekend optreden met verschillende nummers uit zijn oeuvre. Ook speelde hij een aantal covers.

Glen speelde in de supermooie Tonhalle als toegift Gimme A Bullet van AC/DC. Die dag werd bekend dat Malcolm Young was overleden. Malcolm richtte samen met zijn broer Angus niet alleen de band op, maar samen waren ze ook de voornaamste gitaarriff leveranciers/songschrijvers.

Dusseldorf-Symphony-01

Een mooiere cover was het nummer Vigilante Man van Woody Guthrie uit 1940(!). De tekst van het nummer gaat over het wegjagen van immigranten. De versie van Glen Hansard is uitgebreid met verwijzingen naar de huidige politieke situatie in de Verenigde Staten. Kijk en luister hier naar zijn intense versie van Vigilante Man.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s